• Veilig betalen

Gelaagd glas op maat online kopen

Gelaagd glas

 

Gelaagd glas op maat

Glaskopen.be kan u ook gelaagd glas of veiligheidsbeglazing aanbieden,

Gelaagd glas wordt aangeduid met twee getallen, een punt en dan één getal. De eerste twee getallen staan voor de glasdiktes van beide ruiten. Het laatste getal staat voor het aantal lagen folie die tussen de twee ruiten verwerkt zit. Het gelaagde glas is niet gehard, maar bij een breuk blijven de scherven aan het folie hangen waardoor de kans op letsel uiterst klein is. 

Een voorbeeld: 66.2 staat voor twee lagen glas met een dikte van 6mm en twee lagen folie tussen de ruiten. De folie is 0,38mm dik. De totale dikte van het glas uit dit voorbeeld is dus 6+6+0,38+0,38 = 12,76mm.

Randafwerking naar keuze

. Wenst u een andere vorm dan een vierkant of een rechtoek, stuur ons uw verzoek per mail  

Technische eigenschappen

Stratobel Gelaagd veiligheidsglas met PVB-tussenlagen bestaat uit twee (of meer) glasbladen samengesteld met één of meerdere PVB-folies (polyvinylbutyral) en wordt ook wel gelamineerd of sandwich glas genoemd. Bij breuk zorgt de folie er voor dat de glasstukken op hun plaats blijven: de stukken glas blijven aan de folie kleven. Hierdoor voorkomt men  letsel. Deze beglazing is wettelijk verplicht in situaties waar letsel bij glasbreuk kan ontstaan.

 

De voordelen van gelaagd veiligheidsglas

Een groot voordeel van gelaagd glas is dat het onzichtbaar is verwerkt in het glas. Andere beschermingssystemen, zoals luiken en tralies, moeten opzichtig worden bevestigd en zijn weinig esthetisch. In tegenstelling tot gehard glas blijft gelaagd glas bij een breuk vastzitten in de sponning. De kosten van gelaagd glas zijn relatief laag in vergelijking met de veiligheid die het biedt en in vergelijking met de prijs van een meer klassieke beveiliging. Het glas werkt bovendien isolerend en geluidswerend en is daarom een goede optie in een lawaaierige omgeving.

 

Toepassingen

Gelaagd glas is bij uitstek geschikt voor specifieke toepassingen als borstweringen van terrassen, balkons en trappen, voor glazen wanden, voor dakbeglazing, veranda's en galerijen. Hiernaast wordt gelaagd glas toegepast in publieke gebouwen waar grote mensenmassa's bij elkaar komen zoals winkelcentra, sportcentra, zwembaden en scholen.

 

 Wenst u nog meer informatie, neem gerust contact op met ons te Gent, of bezoek onze toonzaalMeer weten? Contacteer ons!
Klaar
vanaf: € 45.90/m² excl. BTW
€ 55.54 /m² incl BTW (21%)
Opaal
vanaf: € 68.50/m² excl. BTW
€ 82.89 /m² incl BTW (21%)
Phonibel/geluidswerend gelaagd glas
vanaf: € 108.33/m² excl. BTW
€ 131.08 /m² incl BTW (21%)
Dg41
vanaf: € 202.94/m² excl. BTW
€ 245.56 /m² incl BTW (21%)